Cursisten een bericht sturen

Gewijzigd op Tue, 27 Jun 2023 om 02:16 PM

Het is mogelijk om (één, meerdere, of alle) cursisten een bericht (e-mail) te sturen via de cursuspagina van de cursus waar ze aan deelnemen. Dit kun je doen door (ingelogd als instructeur/beheerder) naar de cursus te gaan. In het cursusmenu, waarin onder andere "Lessenpakket" en "Reviews" staan, vind je het kopje "Beheer". Soms moet je hiervoor eerst op "Meer" klikken.

Hier kun je een (simpel) bericht opstellen, dat vervolgens naar het e-mailadres van de gebruiker wordt gestuurd. Je kunt dit bijvoorbeeld handig gebruiken om iedereen tegelijk op de hoogte te brengen van bijvoorbeeld een update van een bepaalde les, een storing of een week dat jij niet bereikbaar bent voor vragen.

Het versturen van een bericht aan cursisten

Om een bericht te versturen aan je cursus, doorloop je de volgende stappen:

1. Ga naar de pagina van een cursus.

2. Klik op "Beheer".

3. Scroll tot je dit icoontje ziet: ✉️. Klik hierop.

4. Schrijf de titel en het bericht in het de box die tevoorschijn is gekomen.

5. Selecteer "Alle cursisten" of selecteer handmatig cursisten uit het overzicht.

6. Druk op "Verstuur bericht".

Goed om te weten: je kunt de berichten die je via deze functie stuurt, niet teruglezen. Het is dus handig om het bericht bijvoorbeeld ook aan jouzelf te sturen, dan weet je altijd nog wat je hebt gestuurd.