E-mailmarketing koppelen (bijv. MailBlue)

Gewijzigd op Mon, 27 Nov 2023 om 12:01 PM

Je kunt jouw e-mailmarketingsoftware eenvoudig koppelen aan je Maatos-site. Je hebt hiervoor de API-sleutel van jouw e-mailprovider nodig. Deze vind je in jouw account.

Wil je meer info over de mogelijkheden qua e-mailmarketingkoppelingen met Maatos? Lees dan dit artikel.

(1) API-sleutel

Uitleg over waar je de API-sleutel ofwel API key, en soms ook API url kunt vinden:
- ActiveCampaign (ofwel MailBlue) (scroll naar "How to obtain your API URL and Key")

- MailChimp (scroll naar "Generate an API key")
- MailerLite (scroll naar "Where to find your MailerLite account API key")

Gebruik je een andere software? Google het dan even.

(2) E-mailmarketingsoftware koppelen met Maatos

1. Ga via de backend van jouw Maatos-site naar Marketing > E-mailmarketing

2. Hier vind je de algemene instellingen (General settings) van jouw e-mailmarketing. Deze bepalen wat er gebeurt als iemand zich inschrijft voor jouw e-mailmarketing via de afrekenpagina (de 'nieuwsbrief').

3. In de lijst van verschillende providers, kies je die waarmee jij werkt. Zie dit voorbeeld voor ActiveCampaign (MailBlue):

4. Vink het hokje aan om te activeren, vul de API URL en de API key in

5. Klik op "Wijzigingen opslaan".

(3) Lijst instellen voor de 'nieuwsbrief'

1. Ga weer naar Marketing > E-mailmarketing

2. Je belandt bij de algemene instellingen (General settings)

3. Kies hier een lijst bij General list, dit is de 'nieuwsbrief'

4. Klik op "Wijzigingen opslaan"

5. Vanaf nu zullen de klanten die tijdens het afrekenen het hokje 'Schrijf mij in voor de nieuwsbrief' aanvinken op deze mailinglist terechtkomen:

(4) E-mails op basis van welk product er gekocht wordt

Je kunt ook e-mails versturen op basis van wat een klant gekocht heeft. Dit kan erg handig zijn als je met funnels werkt. Je kunt ook een aparte tag meegeven die een automation start (of juist stopt).

Het instellen:

1. Ga weer naar Marketing > E-mailmarketing

2. Je bent nu bij de algemene instellingen (General settings)
3. Hier zie je de optie "Subscribe customers to" (Abonneer klanten op)
4. Kies hier dat klanten op beide lijsten geabonneerd worden:
"Both general list and product list",
of alleen op de Product-lijst, en sla de wijzigingen op:

5. Ga hierna naar een specifiek Product, bijvoorbeeld het Product van een cursus, of een digitaal Product dat je verkoopt, zoals een e-book, om de mailinglist in te stellen:

6. Scroll naar beneden en vink de optie "Schakel E-mailmarketing integratie" aan. Hij kan ook "WooCommerce Autoresponder product list settings" heten:

7. Vul de gegevens in en stel in op welke mailinglist iemand ingeschreven moet worden:

8. Scroll weer helemaal naar boven en klik op 'Update'

9. Om er zeker van te zijn dat de koppeling goed staat, kun je een testbestelling doen. Hoe je een testbestelling plaatst, lees je in dit supportartikel.

(5) Problemen?

Zijn niet al je lijsten beschikbaar?

Ga via de stappen onder stap (2) naar de instellingen van de e-mailmarketing en klik op de provider die je gebruikt. Sla hier opnieuw de API-sleutel op. Als het goed is zijn de lijsten nu gesynchroniseerd en kun je deze koppelen in Maatos.