Homepagina: Design en instellingen

Gewijzigd op Wed, 28 Feb 2024 om 04:48 PM

Vormgeving van jouw Maatos-site

(1) Design van de Homepage

Een Maatos-site is een complete website, waar je onbeperkt pagina's aan kunt toevoegen. Vanzelfsprekend is je Homepagina het belangrijkst om vorm te geven. Hierop kun je in principe alle informatie kwijt. Het is aan jou of je ook een Over ons-, Contact- of FAQ-pagina gebruikt.

Je kunt (bijna) alle pagina's designen met de pagebuilder Elementor. De overzichtspagina en specifieke cursuspagina's niet, dit zijn "automatisch ingeladen pagina's". Klik hier voor meer uitleg.

Als je een Maatos-site aanmaakt, kies je een template. In de video laten we zien hoe je dit template kunt aanpassen naar jouw wens.

TIP: Besteed je het vormgeven van je site liever uit, zodat jij kunt focussen op het maken van je cursus? Wij helpen je graag! Neem een kijkje op maatos.nl/opstartservice.

(2) Pagina instellen als Homepagina

Heb je een nieuwe pagina gemaakt, of wil je een andere pagina instellen als Homepagina, volg dan deze stappen:

1. Ga naar de backend en klik op Instellingen > Lezen
  2. Zorg ervoor dat de optie "Een statische pagina" is geselecteerd
  3. Kies uit de dropdown de pagina die je als Homepagina wil gebruiken
  4. Sla de wijzigingen op en leeg alle cache. Hier lees je hoe je de cache leegt.

(3) Algemene tips & checklist

Je bent vrij in het indelen van jouw eigen pagina op de manier zoals jij dit wil. Er zijn talloze variaties mogelijk en er is niet één juiste manier. Er zijn wel een aantal tips die altijd toepasbaar zijn:

• Gebruik korte pakkende teksten
  • Maak gebruik van mooie inspirerende afbeeldingen
  • Schrijf duidelijk, overzichtelijk en doelgericht
  • Zorg dat bezoekers jouw website in één oogopslag kunnen begrijpen
  • Maak duidelijk waar mensen op kunnen klikken
  • Gebruik rustige kleuren en niet te veel verschillende kleuren
  • Verwissel de achtergrond per blok, dus gebruik een gekleurd blok na een wit blok
  • Maak gebruik van witruimte, voorkom het proppen van elementen

Ben je klaar met het maken van jouw Homepagina? Gebruik dan deze checklist om te kijken of jouw Homepagina goed is opgebouwd en je overal aan hebt gedacht:
➡️ Opbouwen van een Homepagina

➡️ Huisstijl en Homepagina