Cursus verbergen op overzichtspagina

Gewijzigd op Mon, 11 Dec 2023 om 11:04 AM

Het kan voorkomen dat je een cursus online hebt staan, maar deze niet (meer) wil tonen in jouw cursusoverzicht (mijnmaatossite.nl/alle-online-cursussen), omdat je een vernieuwde versie van de cursus online hebt geplaatst, omdat je deze cursus alleen deelt met een specifieke groep via een directe link, omdat het een aanbieding is die je adverteert, maar niet zichtbaar mag zijn voor reguliere websitebezoekers, of een andere reden.

In dat geval kun je de cursus verbergen; cursisten die de cursus al gekocht hebben behouden nog wel toegang tot deze cursus. Ook kun je de cursus nog wel bezoeken via de directe url (mijnmaatossite.nl/cursus/naamvancursus).

Om een cursus te verbergen volg je de volgende stappen:

1. Ga naar de backend van jouw Maatos-site

2. Klik op Geavanceerd > Cursus Beheerder

3. Scroll vervolgens naar de beneden tot dat je de optie Verberg cursussen van alle cursussen pagina vindt:

4. Typ het begin van de naam van de cursus, dan wordt hij vanzelf aangevuld
5. Kies deze cursus, dan verschijnt hij in het blok

6. Scroll naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan

7. Nu is de cursus verborgen in het cursusoverzicht.